Primăria Smeeni amendată cu 50.000 de lei

0
6

Ion Andrei: “Suntem într-un cerc vicios…”
Primăria comunei Smeeni a încasat o amendă în valoare de 50.000 de lei de la Garda de Mediu Buzău. Sancțiunea a fost aplicată ca urmare a faptului că deși în urma unui control anterior au fost găsite depozite de deșeuri pe anumite amplasamente, administrația locală nu a demarat acțiuni de salubrizare.
“Comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, Comisariatul Județean Buzău, au efectuat o inspecție în teren în data de 06.03.2023 la Unitatea Administrativ Teritorială Smeeni, constatând că pe raza localităților Călțuna, Albești și Lucieni, există aceleași depozite de deșeuri amestecate ( de grajd, menajere, reciclabile și resturi vegetale), care au fost identificate și la controlul anterior din anul 2022. Deoarece UAT Smeeni nu a realizat măsura impusă anterior privind desființarea celor trei depozite de deșeuri neconforme…comisarii de mediu au aplicat…amendă, în valoare de 50000 lei UAT Smeeni. S-a impus măsura salubrizării terenului afectat de depunerile de deșeuri cât și transportarea deșeurilor la agenți economici autorizați în vederea valorificării/ eliminării acestora”, a transmis Carmen Ichim, comisarul șef al Gărzii de Mediu Buzău.
Contactat telefonic, primarul comunei Smeeni a declarat că într-adevăr pe raza comunei au fost descoperite mai multe depozite de deșeuri, în schimb salubrizarea terenurilor costă foarte mult.
Potrivit Gărzii de Mediu Buzău, depozite similare au fost găsite și pe raza comuneu Luciu.

Florin Zafiu
Cristi Zburlescu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ