Primarii își doresc companii de apă și transport

0
99

Propunerile Consiliului Județean acceptate de comune
Reprezentanții Consiliului Județean Buzău iau în considerare pe viitor înființarea a două societăți, una de apă, alta de transport persoane având în vedere problemele cu care s-au confruntat în ultima vreme comunitățile locale. Primarii comunelor consideră de bun augur propunerile venite de la centru în situația în care la nivel național există astfel de companii județene.
Pentru a furniza servicii de transport persoane care să se ridice la standarde înalte, Consiliul Județean Buzău și-a propus înființarea unei societăți de transport județean care să fie în administrarea instituției.
Robeasca este una dintre comunele care s-au confruntat cu probleme vizavi de transportul de persoane. Primarul localității a declarat că înființarea unei companii județene ar fi bine venită.
Reprezentanții Consiliului Județean iau în considerare și înființarea unei societăți de apă-canal pe modelul Companiei de Apă din municipiul Buzău, care ar urma să furnizeze servicii doar la nivelul județului.
Viceprimarul comunei Cernătești a declarat că propunerea este de bun augur în situația în care comunitatea locală s-a confruntat în ultima perioadă cu probleme în ceea ce privește furnizarea apei potabile.
Majoritatea consilierilor județeni sunt de acord cu înființarea celor două companii. În acest moment cel mai probabil administrația județeană lucrează la un plan pentru ducerea la îndeplinire a celor două proiecte.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ