PRIMĂRIILE REPETENTE LA TRANSPARENȚĂ

0
19

Prefectul județului: 60 la sută dintre primării nu publică hotărârile
Mai bine de jumătate dintre primării nu publică hotătârile adoptate în consiliile locale și doar două transmit ședintele online, a declarat prefectul județului Buzău, Silviu Iordache. Ca răspuns oferit primarilor care s-au plâns de lipsa fondurilor necesare punerii în funcțiune a unui sistem de transmisie online a ședințelor, prefectul a subliniat că nu este nevoie decât de un telefon mobil.
Prefectura a anunțat ieri că a transmis primăriilor din județ o circulară prin care solicită ca toate ședințele consiliilor locale să fie transmise online, spre o mai bună transparență. O bună parte dintre primari au reacționat precizând că sunt de acord cu propunerea, în schimb nu au cum să o pună deocamdată în practică. În unele zone nu există internet sau semnalul este slab, nu există o infrastructură informatică și nici bani pentru astfel de investiţii.
În replică prefectul județului Buzău le-a transmis astăzi că au nevoie doar de un telefon mobil.
Mai mult decât atât, reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că doar două primării din cele 87 transmit online ședințele consiliilor locale și mai puțin de jumătate publică deciziile luate în urma voturilor, de către consilieri.
Documentul transmis de Prefectură mai precizează că primarii şi secretarii generali vor fi responsabili cu implementarea cât mai urgentă a măsurilor, iar începând cu luna august, se va monitoriza modul în care se asigură transmiterea ședințelor de consiliu local.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ