Primăvară în loc de gerul Bobotezei

0
21

Mii de buzoieni au sărbătorit Botezul Domnului pe râul Buzău
Cu ocazia Sărbătorii Botezului Domnului, buzoienii au fost invitați să ia parte la una dintre cele mai mari și importante procesiuni religioase din an. Slujbele au început încă de dimineață în biserici iar credincioșii au mers pentru a se ruga de sănătate și a lua aghiasmă.
În jurul orelor 11.30, oamenii strânși în fața Catedralei „Sfântul Sava” din orașul Buzău s-au îndreptat către Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei. Ulterior, mulțimea de credincioși s-a îndreptat către malul râului Buzău, la Crucea de pe esplanada înălțată în cinstea Sfântului Sava de la Buzău, aflată pe marginea râului cu același nume. Monumentul a fost ridicat în anul 2020.
Pe malul râului Buzău, un sobor de preoți a o oficiat slujbe religioase iar ÎnaltpreaSfințitul Ciprian a trimis în zbor mai mulți porumbei albi.
La finalul ceremonialului religios, ÎPS Ciprian a aruncat, așa cum spune tradiția, o cruce în apă. Șase buzoieni au încercat să o prindă însă doar unul a ieșit câștigator.
A fost vorba despre un tânăr de 23 de ani care s-a întors din drum său către oraș după ce a văzut mulțimea de credincioși pe marginea râului.
Se spune despre cel care scoate crucea sfințită din apă că va avea parte pe tot parcursul anului de noroc, fericire și sănătate de fier. Față de alți ani, vremea a fost mai blândă. Apele râului nu au mai fost atât de reci iar temperaturile au depășit 10 grade Celsius. Au fost și momente în care soarele a zâmbit pe tot parcursul zilei parcă în tandem cu credincioșii care s-au bucurat de sărbătoare.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ