Primele exproprieri pentru A7, realizate

0
42

Ministrul Transporturilor despre autostrada care trece prin Buzău
Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a anunțat că s-au realizat primele exproprieri necesare realizării tronsonului Ploiești-Buzău aferent autostrăzii A7. Până la data de 24 august sunt așteptate propunerile de oferte pentru demararea lucrărilor, a mai anunțat ministrul Transporturilor pe Facebook.
Cătălin Drulă, șeful de Transporturi a anunțat că au fost realizate exproprierile pentru cel mai avansat tronson al autostrăzii A7 cuprins între Ploiești și Buzău.

“Veste bună pentru unul dintre cele mai importante proiecte ale României, Autostrada A7, coloana vertebrală care străbate Moldova de la nord la sud… Executivul a aprobat primele exproprieri din județul Prahova pentru sectorul Ploiești-Buzău, pregătind astfel lucrările în teren pentru cel mai avansat tronson al A7. Acesta este acum în licitație pentru execuție, iar termenul de depunere a ofertelor este 24 august. Imediat după semnarea contractului, vor începe lucrările în teren, proiectarea fiind deja realizată”, a transmis oficialul.
Potrivit șefului de la Transporturi, autostrada care leagă Ploieștiul de Pașcani prin Buzău reprezintă cel mai mare proiect de infrastructură aflat în desfășurare la acest moment:

“A7 este cel mai mare proiect de infrastructură propus prin PNRR (pentru segmentul Pașcani-Bacău-Focșani-Buzău-A3)… Ca pași următori pentru A7, în perioada imediat următoare vom începe să lansăm progresiv licitațiile și pentru restul sectoarelor, până la final de an: Buzău-Focșani, Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani”.
Lucrările aferente sectorului de autostradă Ploiești-Buzău vor avea ca termen de execuție 20 de luni. Lungimea tronsonului de drum va fi de 63 de km, va avea șase noduri rutiere, 1600 de hectare de perdele forestiere, 4 spații de servicii cu stații de încărcare electrice și 42 de poduri și pasaje.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ