Primele imagini cu Autostrada A7 Buzău – Focșani

0
253

82 km de autostradă cu poduri, viaducte și noduri rutiere
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a făcut publice primele imagini cu Autostrada A7, sectorul dintre Buzău și Focșani, în lungime de peste 82 de km. Potrivit unui comunicat de presă, valoarea investiției se ridică la peste 6 miliarde de lei.
CNAIR a avizat indicatorii tehnico-economici ai autostrăzii Buzău – Focșani, sector al A7 -Autostrada Moldovei, care va avea o lungime de 82.44 km.
Proiectul cuprinde inclusiv realizarea unei variante de ocolire pentru Municipiul Focșani, în zona de Est, între DN 2 si DN 2D.
Traseul autostrăzii va traversa teritoriile administrative ale județelor Buzău și Vrancea și va tranzita 16 localități. În județul Buzău, autostrada va trece în prin vecinătatea municipiului Buzău, a comunelor Vadu Pașii, Cochirleanca, Ziduri, Valea Râmnicului, Râmnicelu și a municipiul Râmnicu Sărat.
Potrivit CNAIR, stabilirea traseului și a soluțiilor tehnice din Studiul de Fezabilitate s-au fundamentat pe un studiu geotehnic, în cadrul căruia au fost realizate 767 de foraje geotehnice cu adâncimi cuprinse între 6 m și 35 m, însumând un total de 9717 metri liniari de foraj.
Pe lungimea celor 82.44 km de autostradă vor fi amenajate 41 de poduri, pasaje și viaducte, 6 noduri rutiere, drumuri de întreținere, două parcări dotate cu sisteme de supraveghere video, conexiune la internet, iluminat, utilități și au fost prevăzute spații comerciale. Totodată, vor urma să se monteze 22 de stații de încărcare pentru autoturisme electrice și se vor înființa 205 hectare cu perdele forestiere.
Valoarea totală a investiției este de 6.118.056.301lei fără TVA. În perioada următoare, indicatorii tehnico-economici ai Autostrăzii Buzău – Focșani vor parcurge circuitul legal de avizare.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ