PRIMELE POCNITORI, PRIMELE DOSARE PENALE

0
75

Apropierea sărbătorilor de iarnă este văzută de unii întreprinzători ca un bun prilej de a-şi rotunji încasările, chiar dacă asta presupune încălcarea legii. O sursă de câştig în această perioadă, este vânzarea arificiilor şi pocnitorilor, comerţ care, an de an, atrage nenumărate sancţiuni sau chiar dosare penale.

Poliţia a început controalele ce îi vizează pe cei care vând articole pirotehnice specifice sărbătorilor de iarnă, şi odată cu acestea au apărut şi primele neregului. Recent, poliţiştii din Merei, au găsit la un magazin alimentar din localitate, tot felul de artificii şi pocnitori, aflate la vânzare deşi administratorul nu avea autorizaţie de a desfăşura activităţi de comerţ cu articole pirotehnice. De asemenea, poliţiştii au ridicat 4800 de articole pirotehnice de diferite categorii, în vederea confiscării. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Poliţiştii reamintesc faptul că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine şi siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului. Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

Pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice, acţiunile poliţiştilor pe această linie vor continua și în perioada următoare.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ