Prioritățile Consiliului Județean Buzău pentru anul 2023

0
22

Urări de sărbători pentru buzoieni
Consiliul Județean Buzău și-a o parte dintre prioritățile anului 2023. Proiectele de infrastructură vor fi cele care probabil se vor bucura de cele mai multe fonduri, cu atât mai mult cu cât vor fi strâns legate de dezoltarea turistului în zonă. Pe parcursul acestui an, “Ținutul Buzăului” a fost desemnat Geoparc UNESCO.
Geoparcul Internațional ”ȚINUTUL BUZĂULUI” a fost acreditat în luna aprilie 2022, fiind recunoscut ca sit UNESCO, pentru modul durabil de valorificare turistică, educațională și științifică a unui patrimoniu geologic și cultural deosebit. „Ținutul Buzăului” este un teritoriu rural din zona submontană a județului Buzău, cu elemente de interes geologic deosebit, înglobează 18 comune, se întinde pe o suprafață de peste 1.000 de kilometri pătrați și are o populație de peste 40.000 de locuitori. Bani vor fi alocați și în domeniul culturii. Centrul Muzeal I.C.Brătianu aflat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din municipiul Buzău va beneficia de noi investiții.
Cu ocazia ultimei ședițe a Consiliului Județean, președintele Petre Emanoil Neagu urează buzoienilor “Sărbători fericirte și La mulți ani!”

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ