PRO ROMÂNIA CONTINUĂ DEMERSURILE PENTRU CENTRUL UNIVERSITAR LA BUZĂU

0
56

Sub sloganul “ Ingineria salvează România”, Pro România continuă proiectul care vizează realizărea unei extensii a Univerității Politehnice, la Buzău. Joi președintele Pro Buzău, îmreună cu Tudor Prisecaru, Președintele Senatului Universității Politehnice din București, au avut o întâlnire președintele Conililui Județean Buzău, unde au discutat despre posibilitățile de extindere a univeristății în orașul Buzău .
Tudor Prisecaru, Președintele Senatului Universității Politehnice din București, însoțit de decani și prodecani din cadrul universității, fac demersuri pentru infiinta la Buzău o filiala a Univerității. Impreuna cu presedinetele partidului Pro Romania Felix Rache au avut , astazi, o prima intalnire cu presedintele conisiliului judetean Petre Emanoil Neagu.
Deja s-au identificat si câteva locații unde se vor desfășura cursurile. Sunt o parte din instituțiile școlare care nu mai sunt folosite în prezent. Acestea vor fi reabilitate și dotate corespunzator pentru viitorii elevi. Urmează ca în perioada urmatoare să se demareze toate formalitățile necesare pentru începerea cursurilor. Proiectul va unul de succes, consideră Gabriel Petrea ,candidat pentru Senatul României din partea filialei Buzău a Pro România.
George Sava, fost prefect al județului Buzău, susține faptul că Buzăul a avut o tradiție în cea ce privește învâțământul tehnic, dar timpul și birocrația și-au pus amprenta.
Următorul pas va fi o întâlnire cu primarul municipiului Buzău. Universitatea Politehnică din București este cea mai mare facultate din țară, cu un buget de peste 500 milioane lei și fonduri europene atrase annual, în valoare de 100 milioane euro.

Iuliana Sârbescu / Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ