PRO ROMÂNIA, NOI DEMERSURI PENTRU CENTRUL UNIVERSITAR

0
148

Sub sloganul “ Ingineria salvează România”, Pro România continuă proiectul care vizează realizărea unei extensii a Univerității Politehnice, la Buzău. Vineri după-amiază, Președintele Senatului Universității Politehnice din București, Tudor Prisăcaru, împreună cu decanul Facultatății de Automatică și Calculatoare, Mihnea Moisescu, au efectuat o vizită în județul Buzău, la o fabrică din Zona Industrială. Aici, au avut o întâlnire cu reprezentanții companiei pentru a continua demersurile proiectului înființării unei filiale a Politehnicii la Buzău.
În cadrul conferinței de presă, Tudor Prisecaru, Președintele Senatului Universității Politehnice din București, a declarat că demersurile pentru a aduce o filială a universiății la Buzău,continuă cu pași siguri. În urma discuției cu reprezentanții companiei pe care vizitat-o, președintele Senatului Universității a afirmat că platforma industrială buzoiană are nevoie de specialiști.
De asemenea, Mihnea Moisescu, decan la Facultatea de Automatică și Calculatoare, a declarat că industria buzoină are nevoie de ingineri și tehnicieni care să poată manevra mașinăriile de ultimă generație .
Alături de președintele Senatului Universității Politehnice din București și de Mihnea Moisescu, decanul Facultatea de Automatică și Calculatoare, la eveniment a participat și Gabriel Petrea, candidat la Senat din partea Pro România. Acesta susține că o filială a Politehnicii în Buzău, ar putea atrage investitori și fonduri europene pentru dezvoltarea Buzăului.
Și George Sava, fost prefect al județului Buzău și candidat Pro România pentru Camera Deputaților, speră ca în toamna anului viitor, filiala Politehnicii de la Buzău, să primească primii studenți.
Universitatea Politehnică din București este cea mai mare din țară, cu un buget de peste 500 milioane lei și fonduri europene atrase anual în valoare de 100 milioane euro.

Iuliana Sârbescu / Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ