PRO ȘI CONTRA VACCINARE

0
59

Buzoienii au părerile împărțite când vine vorba de vaccinarea anti-covid. Dacă mulți consideră că vaccinul este o soluția de a scăpa de pandemie, alții sunt reținuți. Cu toate acestea, în mai puțin de două săptămâni, aproape 2000 de persoane s-au vaccinat cu serul, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Buzău.
În primele două tranșe, la nivelul județului Buzău au ajuns aproape 2 000 de doze de vaccin anti-Covid. Acestea sunt destinate personalului medical și populației cu grad ridicat de risc. Deși cei mai mulți aleg să se vaccineze sunt și persoane care refuză serul pentru că nu au încredere în eficiența lui.
Cele mai hotărâte persoane care vor să se vaccineze sunt cele care au trecut prin traumele provocate de îmbolnăvirea cu virusul. Pe Mircea Câmpeanu, fost arbitru de handbal, expriența neplăcută a Covid-ului, prin care a trecut împreună cu familia, îl detemină să se vaccineze.
Și specialiștii din sănătate îndeamnă populația la vaccinare, însă nimeni nu garantează că imunizarea va fi completă.
Pe 4 ianuarie a început campania de vaccinare anti-covid, la Buzău. Prima persoană care a fost vaccinată a fost medicul Bogdan Micu, șeful Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență. Zilele acestea, alte 500 de doze de vaccin anti-Covid19 au fost aduse la Buzău, în urmă solicitării Direcției de Sănătate Publică Buzău .

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ