PROBLEME CU ECOLOGIZAREA ÎN JUDEŢ

0
25

Gestionarea deşeurilor a fost discutată într-o videoconferinţă la Prefectură
Mai multe zone din judeţul Buzău sunt contaminate cu deşeuri, iar vina le aparţine, în mare măsură administraţiilor locale. Concluzia a fost formulată de prefectul Silviu Iordache şi a fost exprimată într-o videoconferinţă on-line la care au participat mai mulţi primari din judeţ.
Gestionarea sistemului de salubrizare este tratată, în multe cazuri cu indiferenţă de autorităţile locale din multe comune ale judeţului. Astfel s-a ajuns ca în multe zone problema depozitării deşeurilor să nu aibă rezolvare. Situaţia, care constituie o deficienţă şi la nivel naţional, a fost pusă în discuţie de prefectul Silviu Iordache într-o întâlnire în sistem videoconferinţă cu primarii mai multor comune din judeţ.
Această conduită cu privire la depozitarea ilegală a gunoaielor, nu rămâne fără efect, în multe cazuri primăriile fiind amendate de Garda de Mediu. Costurile sunt resimţite de bugetele comunelor, este de părere prefectul judeţului, iar cei care au de suferit sunt locuitorii care, astfel sunt privaţi de alte investiţii.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ