PROCES DE TRANSFORMARE

0
64

Două centre de plasament din municipiul Buzău, aflate în acest moment în structura DGASPC vor fi transformate în internate. Vorbim despre Centrul de plasament destinat copiilor cu deficiente auditive și Centrul de Plasament destinat copiilor cu deficiente de vedere. Transformarea în internate a celor două unități va avea loc de anul viitor.

Centrele de plasament destinate copiilor cu deficiente auditive și de vedere vor fi închise de la 1 ianuarie 2018. Mai exact, acestea vor ieși din structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău, moment în care vor fi înființate și vor funcționa ca internate, în cadrul celor două licee speciale.

Transformarea celor două unități implică, în același timp, și o reorganizare a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău. Mai exact, în urma unor analize se va vedea ce angajați vor dori să mai lucreze la cele două licee speciale și cine va alege să revină în sistemul de asistență socială.

Din datele oferite de DGASPC, cei mai mulți dintre copiii cu deficiențe provin din județele învecinate.

De anul viitor, autoritatile romane vor sa incheie contracte de finantare pentru oferirea de servicii sociale in comunitate copiilor care in momentul de fata beneficiaza de sprijin in 50 de centre de plasament. Proiectele vor fi finantate de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, Banca Europeana pentru Investitii si de organizatii neguvernamentale.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ