Procesiune de Bobotează cu prezența ÎPS Ciprian

0
89

Preot M.Milea: “Biserica este singura instituție care nu face deosebire între vaccinați și nevaccinați”
Cu ocazia sărbătorii de Bobotează, la Buzău va fi organizată o procesiune religioasă la care va participa ÎnaltPreaSfințitul Părinte Ciprian, arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Evenimentul se va încheia pe malul râului Buzău acolo unde va avea loc o slujbă la finalul căreia va fi aruncată o cruce în apă. Părintele Mihail Milea, unul dintre cei mai îndrăgiți preoți din țară, a precizat că la activități sunt așteptați toți buzoieni, indiferent dacă dețin sau nu un certificate verde.
Cu ocazia Bobotezei, buzoienii sunt invitați să ia parte probabil la cea mai mare procesiune religioasă care a fost organizată în ultimii ani. Pe malul râului Buzău, la Crucea dedicată Sfântului Sava Gotul, un sobor de preoți va oficia slujbe iar buzoienii vor putea să ia apă sfințită. La finalul ceremonialului religios, ÎPS Ciprian va arunca, așa cum spune tradiția, o cruce în apă iar cel care o va recupera, va fi premiat și va avea parte pe tot parcursul anului de noroc, fericire și sănătate de fier.
La procesiune sunt invitați toți buzoienii, a precizat părintele Mihail Milea.
Din pricina restricțiile impuse de autorități, pe fondul pandemiei, anul trecut procesiunea de Bobotează cu sfințirea apelor nu a mai avut loc.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ