PROCESIUNE RELIGIOASĂ, ÎN TOT JUDEŢUL

0
60

Credincioşii s-au rgat la Icoana făcătoare de minuni şi moaştele a doi sfinţi
Un eveniment religios, de o mare importanță pentru credincioși, a fost organizat vineri și sâmbătă la inițiativa Asociației Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei. O procesiune cu Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Valea Neagră, din județul Vrancea şi moaştele a doi sfinţi, a avut loc în toată Eparhia Buzăului.
La sfârşitul săptămânii trecute, în Eparhia Buzăului a avut loc o procesiune cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Valea Neagră din judeţul Vrancea, cu moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina și cu ale Sfântului Haralambie, vindecătorul de boli grave. Procesiunea a început, la catedrala din Nehoiu şi a continuat și în alte localități, ale judeţului. Vineri a ajuns în oraşul Pogoanele unde o mulţime de credincoşi s-a rugat, pentru sănătate la icoana făcătoare de minuni.
În municipiul Buzău procesiunea a trecut pe Catedrala Arhiepiscopală şi pe la Spitalul Judeţean.
Cu speranța că acestă procesiune va fi spre folosul credincioșilor greu încercați în această perioadă, Înalt Preasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a spus că această acțiune are menirea de a diminua din frica și nesiguranța ce au cuprins inimile oamenilor, în ultima vreme.
,,Ne exprimăm speranța că această procesiune este o bunăvestire a Maicii Domnului pentru izbăvirea noastră. Am constat că mulți credincioși s-au obișnuit cu ceea ce se întâmplă și au cam slăbit credința și rugăciunea în Dumnezeu și Maica Domnului. Trebuie să ne eliberăm de această frică. Prin această procesiune, am vrut să le insuflăm tuturor credincioșilor din Eparhia noastră – ieri în Buzău și azi în Vrancea – această nădejde si credință în ajutorul lui Dumnezeu și al Maicii Domnului!”, este mesajul ÎPS Ciprian, postat pe pagina de Facebook a Asociației Femeilor Ortodoxe.
Evenimentul religios a fost organizat la inițiativa Asociației Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ