Profesorii din nou în stradă

0
49

De ce fac dascălii meditaţie? Răspunde SÎP
Sindicatul Învățământului Preuniversitar Buzău a organizat un protest în fața Instituției Prefectului Județului Buzău la care au participat un număr de aproximativ 1000 de persoane. Liderul SÎP, Ion Dobre a declarat că mişcările de stradă vor continua şi săptămâna viitoare atât timp cât doleanţele lor nu ar fost îndeplinite.
Sindicaliştii au răspuns şi din ce motiv anumiţi profesori sunt determinaţi să facă meditaţii.
Protestele sunt consecința nemulțumirilor acumulate în sistemul de învățământ,â aflat în grevă generală pe termen nelimitat.
În jur de 3800 de membrii ai Sindicatului Învățământul Preuniversiar au intrat în grevă generală în prima zi a săptămânii. Sindicatele au transmis Guvernului că vor continua protestele și greva generală atât timp cât solicitările lor legate de salarizare nu vor fi respectate. Totodată, sindicaliștii au atenționat autoritățile central că, dacă în perioada imediat următoare nu se implică serios în soluționarea problemelor care fac obiectul grevei generale din învățământ şi nu vin cu propuneri care să fie acceptate de membrii de sindicat, salariaţii din educaţie sunt hotărâți ca, în paralel cu greva generală, să iasă masiv în stradă.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ