PROFESORII ÎȘI PRIMESC BANII

0
79

Profesorii care predau în municipiul Buzău își vor primi, până la finalul anului, banii câștigați în instanță. Inițial, municipalitatea a anunțat că va face aceste plăți, dar situațiile trimise de școli au întârziat, motiv pentru care demersurile au fost blocate. Odată cu aprobarea rectificării bugetare, administrația locală a găsit banii necesari pentru a efectua aceste plăți, până la sfârșitul anului.

Veste bună pentru profesorii care au de primit dobânzile pe drepturile salariale câștigate în instanță. Anunțul a fost făcut de primarul Constantin Toma în urmă cu mai bine de o lună, dar datele centralizate de la toate unitățile de învățământ au întârziat, motiv pentru care plata a fost amânată. În cadrul ședinței Consiliului Local Municipal de astăzi, a fost aprobată rectificarea bugetară, care cuprinde și sumele ce trebuie achitate cadrelor didactice.

La nivelul municipiului Buzău, sumele ce trebuie achitate către profesori se apropie de șase milioane de lei. Banii au putut fi asigurați din bugetul municipiului datorită excedentului bugetar, urmând ca Primăria să îi recupereze de la Guvern, în perioada următoare.

Sumele ce urmează să fie încasate de cadrele didactice din municipiul Buzău se situează între 2.000 și 10 mii de lei, cele mai mari fiind decontate în cazul directorilor de școli.

(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ