Profesorii nu sunt medici

0
11

SÎP: Măsuri discriminatorii pentru elevi și cadre didactice
La reluarea cursurilor, liderii sindicatelor din Educație acuză autoritățile de măsuri discriminatorii sau care nu au nicio legătură cu activitatea de la catedră. Profesorii au fost tranformați peste noapte în cadre medicale, situație care excede competențelor acestora.
În instituțiile de învățământ din județul Buzău cu rata de vaccinare mai mare de 60 de procente, au fost reluate cursurile. Ca o măsură complementară, autoritățile au decis ca elevii să fie testați Covid de către profesori de două ori pe săptămână, în zilele de luni și de joi, cu teste antigen rapide din salivă. Reprezentanții Sindicatului din Învățăntul Preuniversitar Buzău se opun unei astfel de măsuri care excede competențele și pregătirea cadrelor didactice. Mai mult decât atât, o astfel de măsură ar afecta buna desfășurare a orelor de curs.
Pe de altă parte, sindicatele din învățământ consideră discriminatorie măsura prin care sunt deschise doar școlile în care rata de vaccinare este mai mare de 60 la sută. În situația în care la Buzău, părinții vor protesta așa cum se întâmplă în unele județe din țară, atunci cadrele didactice se vor alătura acestora.
În școlile în care procentul de vaccinare nu a depășit 60 la sută, elevii vor trebui să învețe online. Aproape un sfert din instituțiile de învățământ din județ nu au fost deschise cu prezență fizică.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ