PROFIT vs CÂȘTIG

0
51

Afacerile cu balast din județul Buzău continuă să aducă  pierderi semnificative unora şi profituri substanţiale altora, prin exploatarea ilegală a unor perimetre. În aceste condiții, firmele păgubite intră în conflict cu ceilalți explotatori, iar în final, patronii balastierelor ajung să se reclame între ei la Apele Române. Deși Administraţia Bazinală de Apă Buzău-Ialomiţa se confruntă cu o lipsă acută de inspectori de control, aceștia au mers pe teren pentru a afla veridicitatea reclamațiilor. Multe dintre sesizări s-au dovedit a fi întemeiate.

Inspectorii de la Administraţia Bazinală de Apă Buzău-Ialomiţa au descoperit că afaceriștii cu balastiere exploatează dincolo de perimetrul pentru care au autorizații. Reprezentanții instituției mai spun că sunt cazuri în care patronii de balastiere ilegale sunt anunțați din timp de controale și pentru a nu fi prinși își lasă utilajele în albiile râurilor.

În  judeţul Buzău, în aria de competenţă a Administraţiei Bazinale de Apă Buzău-Ialomiţa funcţionează 19 agenţi economici. 5 dintre aceste firme nu deţin şi staţii de spălare-sortare agregate minerale. Totuși potrivit Administraţiei Apelor, numărul acestora a scăzut considerabil față de anii anteriori.

Salariații Sistemului de Gospodărire a Apelor Buzău verifică în mod periodic existenţa bornelor pentru delimitarea perimetrului de exploatare, conform autorizaţiei de gospodărirea apelor.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ