PROGRAM DE REORGANIZARE

0
87

Autoritatile romane vor sa incheie din 2018, contracte de finantare pentru oferirea de servicii sociale in comunitate copiilor care in momentul de fata beneficiaza de sprijin in 50 de centre de plasament din tară. Se încearca astfel inchiderea centrelor clasice si mari pana in anul 2020. Mai apoi, acestea vor intra intr-un amplu program de reorganizare pe principiul de module rezidentiale de tip familial. La nivelul județului nostru pe această lista se afla si centrul rezidenţial pentru copilul cu handicap nr. 9 .

În cadrul Programulului Operațional Regional, autoritatile române vor să încheie de anul viitor, contracte de finanțare pentru oferirea de servicii sociale în comunitate copiilor care în momentul de față beneficiază de sprijin. În acest moment, este în derulare proiectul de evaluare a tuturor celor 50 de centre de plasament din țară, ce vizează stabilirea unei liste de priorități a acestor locații ce vor fi închise în cadrul Programulului Operațional Regional 2014-2020. La nivelul județului Buzău, potrivit reprezentanților Direcției pentru Protecția Copilului, pe această listă figurează un centru de plasament care ar urma să fie închis.

La Buzău, reprezentanții Direcției sunt la acest moment în process de evaluare, termenul de depunere al proiectului fiind sfârșitul anului 2017.

Acest centru din structura DGASPC Buzău va intra într-un amplu program de reorganizare pe principiul de module rezidențiale de tip familial.

Potrivit conducerii Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție Procesul de dezinstituționalizare a copiilor dezavantajați a început, în perioada 1999-2000, atunci când 300 de centre de plasament din România au fost închise în urma derulării unor proiecte finanțate de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, Banca Europeană pentru Investiții și de organizații neguvernamentale.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ