PROGRAM DEMARAT

0
57

Elevii buzoieni din învățământul primar, gimnazial și preșcolarii primesc din această săptămână, alimente în cadrul programului guvernamental „Cornul, laptele și fructele”. La nivelul județului, aproximativ 45 de mii de elevi vor primi zilnic de la școală lapte, iaurt, cornuri, biscuiți sau fructe în funcție fiecare zi a săptămânii.

Mere, biscuiți, lapte și iaurt, dar și cornuri și baton. Sunt gustările de care beneficiază, din această săptămână, aproximativ 45 de mii de elevi din județul Buzău, în pauza de masă. Pentru că legea s-a schimbat procedurile de licitație au fost sistate iar contractele pentru livrarea produselor din programul guvernamental a fost făcută prin negociere direct.

Contractele prin care preşcolarii şi elevii din învăţământul primar şi gimnazial vor primi, în anul şcolar 2017-2018, aceste produse sunt valabile până la finele lunii februarie 2018.

Programul este oarecum schimbat față de anul trecut. Mai exact, produsele pe care le primesc elevii sunt diversificate.

Produsele pentru elevii din județul Buzău sunt livrate de către aceleasi firme ca și anul trecut. Programul guvernamental ,,Cornul şi Laptele” a fost lansat în 2002 de Guvernul Năstase, iar pentru încurajarea consumului de fructe proaspete in scoli, in 2009, a fost înființat programul ,,Fructe in școli”.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ