Programul “lâna” și “tomata”

0
4

Direcția Agricolă a început plățile către fermieri
Fermierii și agricultorii buzoieni sunt așteptați cu documente la Direcția Agricolă, ținând cont de că în această perioadă se desfășoară campanii în sectorul zootehnic dar și în cel legumicol. Un program care s-a bucurat de success în județul Buzău este cel referitor la tomate.
1 aprilie cultura tomanta…Ajutor ferme reproductive porc pasare
Cuantumul ajutorului de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate va fi în valoare de 3.000 euro/1000 mp/beneficiar. Cererile se vor depune până cel târziu la data de 1 aprilie 2023. Valorificarea producției se va face până la data de 30 iunie 2023, inclusiv. Un program nou care ar putea beneficia de buget în acest an va fi cel de susținere a crescătorilor de ovine și caprine pentru comercializarea lânii.
Beneficiarii sunt persoanele fizice care au atestat de producător, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, persoanele juridice și orice forme asociative cu personalitate juridică.
De asemenea, beneficiarii trebuie să dețină o exploatație de ovine înregistrată și să facă dovada comercializării cantității de lână pentru care solicită acordarea sprijinului.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ