PROIECT PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI

0
130

O locuință de tip protejat și un centru de zi vor fi construite la Stâlpu

“Împreună – suport comunitar pentru persoanele adulte cu dizabilități”, aşa se numește proiectul de mare amploare al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău, care se va desfășura în colaborare cu Fundația Crucea Alb-Galbenă. Instituțiile implicate în proiect au semnat miercuri, contractul de finanțare. Scopul proiectului este creșterea accesului persoanelor adulte cu dizabilități la servicii socio-medicale , în zone în care acestea sunt inexistente în prezent.105 persoane adulte cu dizabilități din patru localități din județul Buzău: Stîlpu, Merei, Pietroasele și Ulmeni vor beneficia de implementarea proiectului. Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de aproape un million de euro și va avea la dispoziție 35 de luni de implementare.
În aceste zone nu există asemenea servicii, chiar dacă numărul persoanelor care au nevoie de asistență medicală specializată de consiliere psihologică ajunge la aproape 700. Locuința de tip protejat va fi pusă la dispoziția persoanelor cu dizabilități și a familiilor acestora din zona Stîlpu, Merei, Pietroasele și Ulmeni. Un număr de 16 specialiști participanți la cursuri de formare și 40 de specialiști participanți la sesiuni de instruire în domeniul serviciilor socio-medicale pentru persoane cu dizabilități vor veni în ajutorul acestora.
Proiectul Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău se va desfășura în colaborare cu Fundația Crucea Alb-Galbenă. Fundația desfășoară, de 18 ani, servicii de îngrijire la domiciliu pentru beneficiari din aproape toate comunele județului, mai mai bine de 30% dintre beneficiari fiind persoane cu dizabilități.
Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de aproape un million de euro și va avea la dispoziție 35 de luni de implementare. După finalizarea proiectului, D.G.A.S.P.C.Buzău va continua activitățile de furnizare a serviciilor sociale în cadrul locuinței protejate și în cadrul centrului de zi. Serviciile sociale vor fi furnizate pe o perioadă de minim 5 ani de la terminarea proiectului, cu menținerea capacităților de 10 locuri în cadrul locuinței maxim protejate și de 30 de locuri, în cadrul centrului de zi

Iuliana Sîrbescu / Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ