PROIECTE DE VIITOR

0
99

Achiziționarea unui buldoexcavator, construirea unei noi grădinițe și asfaltarea drumurilor comunale din 5 localități sunt unele dintre cele mai importante obiective pe care Primăria Năeni intenționează să le ducă la bun sfârșit. Proiectele sunt în diferite stadii, însă realizarea acestora va duce cu siguranță la bunăstarea locuitorilor din comună.

Formată din cinci sate, comuna Năeni este situată în sud-vestul judeţului Buzău, în formaţiunea geologică din calcare şi gresii, fiind şi parte a podgoriei Dealu Mare, alături de Pietroasele – Merei. Istoric şi geografic, comuna Năeni este de-o abundenţă rar întâlnită. Stă pe o vatră de istorie, iar din acest punct de vedere ar putea deveni un loc de pelerinaj. Frumusețea acestor locuri este însă deseori lovită de furia naturii. Ploile fac ravagii în zonă, podețele sunt distruse iar curțile oamenilor inundate.

Tocmai pentru a mai reduce din aceste efecte dezastruoase, Primăria Năeni are în plan achiziționarea unui utilaj pentru serviciul de urgență și nu numai, ce ar putea fi de un real folos comunei, dar în special, locuitorilor săi.

Un alt proiect de viitor al administrației locale din Năeni este realizarea unei noi grădinițe cu două grupe. Construirea acesteia este imperios necesară mai ales că în prezent, micuții învață în fosta cancelarie a Școlii Gimnaziale din Năeni care, mai ales spre vară, devine neîncăpătoare.

Administrația locală mai are în plan realizarea unui obiectiv important ce vizează asfaltarea drumurilor din cele 5 sate: Fântânele, Fințești, Năeni, Proșca și Vârf.

Odată ce aceste obiective, pe care Primăria Năeni le are în faza de proiect, vor fi realizate, bunăstarea locuitorilor din comună va crește considerabil, dacă ținem cont de faptul că, această comună prezintă un potential turistic extraordinar.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ