PROIECTE IMPORTANTE, LA SCDL BUZĂU

0
155

Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău a câștigat prin competiție, o serie de proiecte noi în valoare de aproape 160.000 de lei, care implică o serie de investiții în obținerea unor noi soiuri de hibrizi, în implementarea unor tehnologii moderne de cultură, în reabilitarea laboratoarelor de cercetare și chiar a clădirii acestui centru special pentru cercetări experimentale.

În cadrul acestor proiecte au fost aprobate și sumele necesare pentru angajarea, pe etape, a 8 tineri cercetători. Totodată, se va încerca modernizarea laboratoarelor de cercetare, care implică parcurgerea mai multor etape, dar mai ales îndeplinirea unor condiții riguroase.

Pentru a reabilita complet Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău ar fi nevoie de milioane de euro și mai ales de timp. Spunem acest lucru deoarece comisiile internaționale sunt extrem de stricte. Acreditarea unei stațiuni de cercetare, necesară pentru a fi recunoscută pe plan internațional, este dificilă.

Staţiunea de Cercetare Legumicolă Buzău a fost înfiinţată în aprilie 1957, sub numele de Staţiunea Experimentală. Este o unitate strategică de cercetare şi dezvoltare, atât pentru zona bazinului legumicol Buzău, cât şi a judeţelor limitrofe, cu preocupări actuale în ameliorare unor specii de tomate, ardei, castraveţi, ceapă, varză de toamnă, salată, fasole pitică şi pătlăgele vinete.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ