PROIECTUL DE BUGET AL PRIMĂRIEI , CRITICAT DE USR

0
21

CONSTANTIN TOMA NU RESPECTĂ PROMISIUNILE ELECTORALE
Reprezentanții partidului Uniunea Salvați România filiala Buzău aduce critici proiectului de buget al primăriei Buzău care a fost afișat luna trecută pe site-ul instituției. Printr-un comunicat de presă , aceștia atrag atenția că proiectul nu este în măsură să resolve problemele reale ale buzoienilor. Totodată, prin acest proiect nu se respectă promisiunile electorale al partidului PSD.
Una din criticile aduse proiectului este faptul că în buget nu sunt prevăzute fonduri pentru modernizarea pieței centrale. Buzoienii se văd nevoiți, încă un an, să meargă la cumpărături într-o piață insalubră, în care e frig iarna și foarte cald vara. De asemenea, USR-iștii susțin că nu sunt prevăzute fonduri pentru Sala Sporturilor Iazul Morilor. În campania electorală primarul în funcție s-a lăudat că a obținut finanțarea pentru o nouă Sala a Sporturilor în Buzău, iar aceștia se întreabă de ce nu apare această finanțare în buget. USR-iștii mai consideră ca dezvoltarea infrastructurii din Buzău, propusă de PSD, este nesustenabilă.

În buget nu sunt alocate fonduri pentru asfaltarea străzii al. Marghiloman. Da, știm, acesta stradă a fost asfaltată de curând, dar au apărut gropi. Dacă primăria nu poate ține pasul cu ritmul de degradare al străzilor, atunci dezvoltarea infrastructurii din Buzău, propusă de PSD, este nesustenabilă. Cetățenii se bucură de asfalt bun 2-3 ani, apoi circulă prin gropi încă 20 de ani până când strada lor va fi iarăși asfaltată. Ce garanție a oferit urbis în momentul asfaltării străzii al. Marghiloman? Datorită condițiilor climatice din România orice asfalt rezistă maxim 5-7 ani. Este foarte bine că acum va asfalta strada Transilvaniei, dar peste 5-7 ani, primăria va avea fonduri să pună un nou covor asfaltic acolo? Dacă nu, atunci înseamnă că am pierdut mulți ani ignorând capitolul dezvoltare economică, singurul care ar fi putut aduce fonduri pentru o infrastructură rutieră sustenabilă în municipiul Buzău.”
Reprezentanții partidului Uniunea Salvați România, filiala Buzău, îl îndeamnă pe primarul Constantin Toma la un moment de sinceritate în fața buzoienilor.

Iuliana Sîrbescu / Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ