Proiectul privind parcările stîrneşte controverse! Silviu Roşioru cere renunţarea la taxarea progresivă

0
51

Silviu Roşioru, consilierul local municipal din partea PSRO, solicită primarului Constantin Toma, prin intermediul unui comunicat de presă, renunţarea la proiectul privind taxarea progresivă în parcările din oraş. Alesul local îi recomandă edilului să se preocupe mai întîi de asfaltări şi apoi de impunerea unor taxe pentru buzoieni. Sentimentul este împărtăşit şi de şoferii care consideră noile preţuri propuse de primărie mult prea mari pentru condiţiile oferite.
SURSA Silviu Roşioru – consilier local municipal PSRO
“Conform Proiectului de Regulament, buzoienii proprietari de autoturisme vor plăti tarife foarte mari pentru parcare: 5 lei pentru o oră, 12 lei pentru două ore iar dacă depăşesc acest timp, suplimentar cîte 10 lei pe oră. În ciuda promisiunilor din campanie, timp în care alegătorii au fost momiţi cu minciuni despre străzi asfaltate şi parcări amenajate şi gratuite iată că primarul Toma îşi dă pe faţă adevărata misiune: investiţii ioc, taxe imense şi drăgăici şi festivaluri din banii cetăţenilor”
Este răspunsul virulent pe care alesul local îl oferă primarului municipiului ca urmare a iniţierii proiectului privind taxarea parcărilor publice din oraş lansat în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Municipiului Buzău. Conform acestuia vor exista trei feluri de parcări la nivelul municipiului şi anume cele cu tarifare progresivă, cu tarif fix şi parcări de reşedinţă. În parcările cu tarifare progresivă, între orele 00.00 şi 07.00 se va putea parca în mod gratuit. Primele 30 de minute, după programul respectiv, vor costa 2 lei, o oră – 5 lei, două ore – 12 lei iar pentru mai mult de 2 ore se adaugă 10 lei/oră. Între 17,00 – 21,00 va exista o tarifare uniformă, indiferent de durata ocupării locului de parcare, iar între 21,00 – 24,00 se va putea parca gratuit. Taxa de parcare se va achita prin intermediul unui automat sau chiar prin SMS. Vor exista şi parcări în care se va achita un tarif fix de 2 lei pe oră sau pentru care se vor
Primarul Constantin Toma a precizat într-o recentă înregistrare faptul că proiectul se află în dezbatere publică ceea ce înseamnă că tarifele pot suferi modificări pînă în momentul în care va fi aprobat de consilierii locali.
Există mai multe străzi pe care primăria intenţionează să implementeze proiectul privind parcările publice cu plată. Printre ele Bulevardul Nicolae Bălcescu, Bulevardul Unirii, Strada Independenţei, Strada Democraţiei, Bistriţei, Aleea Industriilor, Nicolae Titulescu, 1 Decembrie, Bulevardul Gării şi Col.Ion Buzoianu. Peste 3000 de locuri publice de parcare gratuite în acest moment ar putea fi transformate în parcări cu plată. De departe cele mai multe vor fi amenajate pe Bulevardul Unirii acolo unde primăria îşi propune să traseze nu mai puţin de 786 de locuri de parcare.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ