Protecția animalelor, pași spre normalitate

0
55

DSVSA anunță proiect comun cu Consiliul Județean Buzău
Abuzurile împotriva animalelor fără stăpân dar și abandomul patrupedelor pe fondul înmulțirii necontrolate împing autoritățile către măsuri și programe de protecție. Reprezentanți ai Consiliului Local Buzău au anunțat înființarea unui cabinet de sterilizare gratuit la Buzău iar autoritățile sanitare vor pune la punct un proiect similar cu Consiliul Județean Buzău.
Abuzurile împotriva animalelor fără stăpân sunt din ce în ce mai răspândite iar serviciile de protecție în unele situații lipsesc cu desăvârșire. Biroul Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Buzău a dezvăluit că există însă și localități în care atât autoritățile cât și cetățenii au conștientizat importanța de a steriliza și adopta animalele fără stăpân astfel încât să le ofere o șansă la viață.
Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare au informat că la acest moment există în lucru un proiect comun cu Consiliul Județean Buzău în vederea sterilizării câinilor fără stăpân.
Autoritățile sanitare dar și Biroul Protecția Animalelor arată că există o reticență a autorităților locale în ceea ce privește asigurarea unor servicii pentru câinii fără stăpân, cu toate că legea le obligă în acest sens la luarea unor măsuri.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ