Protest la Prefectura Buzău

0
27

Activitatea, întreruptă timp de două ore
În prag de sărbători, 1800 de salariați ai prefecturilor din țară și-au încetat activitatea timp de două ore în semn de protest față de discriminările salariale de care au parte în comparație cu ceilalți funcționari publici de stat. Zeci de angajați din cadrul Prefecturii Buzău au părăsit miercuri birourile și s-au adunat în holul instituției, gestul reprezentând o grevă de avetisment. În situația în care Guvernul nu va lua o măsură în sensul de a crește salariile, atunci funcționarii din Prefectură amenință cu greva generală. Salarizarea personalului din cadrul instituţiilor prefectului trebuie să fie la nivelul funcţiilor publice de stat, având în vedere că Instituţia Prefectului este un organ de control al activităţii autorităţilor publice locale şi de conducere a serviciilor publice deconcentrate, au transmis sindicaliștii.
Angajaților nemulțumiți li s-a alăturat și prefectul județului Buzău care a atras atenția că instituția din subordine se confruntă cu deficit de personal tocmai datorită unei salarizări inechitabile. Angajații cu experiență și responsabilități majore sunt remunerați sub nivelul celorlalți functionari de stat motiv pentru care o bună parte dintre ei au ales să plece.
În luna februarie a acestui an, angajații din Prefectura Buzău au organizat o grevă de avertisment similară solicitând creșterea salariilor.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ