Protest TESA în curtea Spitalului Judeţean Buzău

0
23

S-au alăturat asisntenţi, medici şi Colegiul Medicilor
Timp de două ore, între 10.00 şi 12.00 la Spitalul Judeţean Buzău a avut loc protestul angajaților TESA. Personalul TESA (economisti, juristi, ingineri, referent de specialitate, muncitori, magazineri, liftieri, garderobieri, telefonisti etc.) a ieşit în fața unității medicale pentru a-și exprima nemulțumirile. Potrivit salariaţilor, mişcarea de protest va continua până când se vor lua măsuri concrete de majorare a salariilor personalului TESA din spitale. Solidari cu angajaţii au fost reprezentanţii Colegiului Medicilor, O.A.M.M.R. Buzau și cadre medicale.
Salariaţii TESA ameninţă cu blocarea activităţii în cazul în care solicitările privind majorarea salariilor nu vor fi îndeplinite de Guvern.
Personalului TESA din S.J.U. Buzău solicită adoptarea de urgenţă a unei soluţii de majorare a salariilor de baza personalului contractual nemedical din spitalele publice, actualizarea indemnizaţiei de hrană cu salariul minim pe economie aflat în plată şi exceptarea spitalelor de la prevederile Legii nr. 296/2023 care ar determina desfiinţarea unor structuri de specialitate administrative, având drept consecinţă disfuncţionalităţi ale activităţii suport actului medical.

Florin Zafiu
Cristi Zburlescu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ