Protestul școlilor de șoferi la Prefectură

0
61

Zeci de instructori auto au protestat azi, fata de noile reglementări pe care Ministerul Transporturilor vrea să le aplice. Mai excat, instructorii auto nu mai pot scolariza viitori soferi din calitatea de persoane fizice autorizate. Acestia vor fi nevoiti sa isi înfiinteze scoli de soferi sau să se afilieze unor scoli deja existente. Protestul a inceput prin mărsăluirea masinilor de scoală pe bd. Nicolae Bălcescu, apoi instructorii auto au pichetat sediul Prefecturii.

Asa au inceput protestul, instructorii auto din Buzau. In jurul orei 11.00, masinile de scoală au mărșăluit pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, Bulevardul Unirii până în zona hypermarketurilor. Instructorii consideră măsura dicriminatorie și de natură a favoriza marile școli de șoferi care astfel își văd concurența scoasă de pe piață.

 

Apoi, în fața Casei Albe, în jur de 50 de instructori și-au exprimat nemulțumirea prin intermediul unor mesaje. Reprezentanții Federației Naționale a Instructorilor Auto din România au declarat că prin noul ordin nu se încearcă nimic altceva decît favorizarea unor societăți mai mari din domeniu. Un instructor independent nu câștigă atât de mult încât să poată înființa o școală de șoferi cu sală, medic și contabil

Instructorii auto au amenințat că vor continua protestele până în momenul în care ordinul Ministerului Transportului va fi retras. (Florin Zafiu)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ