PSD : Împărțirea banilor pe primării, o hoție

0
55

Social democrații cer socoteală Prefecturii Buzău
Social-democrații buzoieni acuză guvernul liberal de faptul că primăriile PNL au primit la Buzău mai mulți bani din fondul de rezervă decât toate celelalte comune la un loc. PSD spune că este o bătaie de joc și prin urmare va solicita din partea Prefecturii Buzău un raport privind modul în care a fost întocmită nota de fundamentare în baza căreia primăriile din județ au primit bani de la Guvern.
Cele 10 localități administrate de primari liberali au primit din Fondul de Rezervă al Guvernului mai mulți bani decât toate celelalte comune la un loc. În total, comunele PNL din județ au primit 4.965.000 lei, în timp ce unitățile administrativ teritoriale cu primari de altă culoare politică, 77 la număr, au primit 4.815.000 lei, se arată într-o informare a Partidului Social Democrat. O bătaie de joc la adresa primarilor PSD, a precizat Lucian Romașcanu, președintele interimar al PSD Buzău.
Spre exemplu, municipiul Buzău nu a primit niciun leu în urma alocărilor guvernamentale.
Deputatul de Buzău, Romeo Lungu a declarat că va solicita Instituției Prefectului un raport privind modul în care a fost întocmită nota de fundamentare în baza căreia primăriile din județ au primit bani de la Guvern.
Doar 14.446.000 lei din totalul de 1 miliard împărțit de Guvernul României din fondul de rezervă orașelor și comunelor din România ajung în județul Buzău, dintre care 4.686.000 merg către Consiliul Județean Buzău. 50.000 lei este suma pe care au primit-o cele mai multe comune administrate de social democrați, în timp ce 13 localități, Municipiul Buzău, Municipiul Râmnicu Sărat, Pietroasele, Podgoria, Robeasca, Rușețu, Săhăteni, Sărulești, Gura Teghii, Lopătari, Puiești, Zărnești și Ziduri, au fost complet uitate, susțin social-democrații.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ