PSD reacționează la noile buletine

0
37

“Dispreț pentru Lege și simbolurile naționale…”
Deputatul social-democrat, buzoianul Laurențiu-Țepeluș a reacționat în scandalul iscat de apariția noilor cărți de identitate și a înscrisurilor pe care le conțin. Întroducerea genului în loc de sexul titularului și dispariția de pe cartea de identitate a steagului României au dat naștere unor reacții de nemulțumire în rândul opiniei publice.
Vizavi de introducerea noilor cărți de identitate, deputatul de Buzău, social-democratul Laurențiu Țepeluș a precizat prin intermediul unui comunicat de presă faptul că autoritățile guvernamentale ar trebui să respecte legea.
Laurențiu Țepeluș, deputat PSD
, notează deputatul Laurențiu Țepeluș.
Un alt punct care a nemulțumit opinia publică a fost cel legat de absența steagului României de pe cartea de identitate.
Laurențiu Țepeluș, deputat PSD
“Reprezentanții MAI spun că este . Pentru Franța sau Spania, de exemplu, nu a fost imposibil. Pe cărțile de identitate electronice ale acestor state regăsim reprezentarea grafică a steagului…La nivel de fapte, coaliția de guvernare insistă să elimine elementele care constituie identitatea noastră națională…” , a mai precizat parlamentarul buzoian.
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind evidenţa persoanelor şi actele de identitate ale cetăţenilor români. Cartea electronică de identitate va ține locul cardului de sănătate, iar aceasta va putea fi folosită și la autentificarea în sistemele informatice ale instituțiilor statului și nu numai. Actul normativ include posibilitatea eliberării actului de identitate simplu, fără cip.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ