Punct gastronomic la Berca

0
37

Direcția Agricolă încurajează bucătăria locală
Punctele gastronomice ar putea ajuta la dezvoltarea comunităților rurale și a turismului. Recent a fost deschis primul de acest fel în comuna Berca, în Ținutul Vulcanilor Noroioși. Conducerea Direției Agricole Buzău atrage atenția că există în România localități cu nenumărate puncte gastronomice înființate care produc profit pe deoparte și totodată oferă turiștilor satisfacții prin bunătățile culinare tradiționale.
Președintele Consiliului Județean a fost prezent în comuna Berca unde a fost lansat conceptul de pensiune culturală și primul punct gastronomic din Buzău.
PETRE EMANOIL NEAGU
“Mă bucur să văd că turismul buzoian se dezvoltă într-o direcție de admirat. S-a lansat primul Punct Gastronomic Local din județul Buzău”, a transmis președintele Consiliului Județean Buzău.
Punctul gastronomic înființat în comuna Berca vine în întâmpinarea turiștilor cu preparate locale folosind ingrediente din gospodăria proprie a operatorului economic sau din grădinile vecinilor. Având în vedere faptul că se află în patria Cârnaților de Pleșcoi, aici vizitatorii pot degusta ciorbe inedite cu babic, linte cu costiță, fasole cu corcodușe, dulciuri și bineînțeles cârnați. Reprezentanții Direcției Agricole Buzău sunt de părere că acest concept de turism ar trebui extins.
Buzăul ar putea urma exemplele județelor Harghita și Covasna.
Conceptul este unul nou pentru județul Buzău în schimb autoritățile înceracă să îl extindă prin campanii de promovare.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ