Radio Chișinău va emite din nou

0
2

Un conflict diplomatic stins
Consiliul Județean Buzău s-a implicat în medierea scandalului iscat din pricina unei decizii a primăriei capitalei Republicii Moldova care a refuzat extinderea termenului de utilizare a cuvântului “Chișinău” în denumirea postului Radio Chișinău, filială a Radio România. Președintele legislativului județean, Petre Emanoil Neagu a anunțat pe Facebook faptul că, în urma dialogului pe care l-a avut cu reprezentanții Primăriei Chișinău, lucrurile au revenit la normal.

PETRE EMANOIL NEAGU FACEBOOK

“Promisiune îndeplinită. Radio România din Republica Moldova poate emite din nou sub denumirea „Radio Chișinău”! Mulțumesc domnului primar general Ion Ceban și Consiliului General al Municipiului Chișinău pentru implicarea în rezolvarea promptă a acestei probleme!”, a anunțat președintele CJ Buzău.
Prezent la Buzău în urmă cu o săptămână, la invitația președintelui Petre Emanoil Neagu, primarului orașului Chișinău declara că va face tot posibilul ca Radio România să emită din nou sub numele de Radio Chișinău.
Ministerul Afacerilor Externe al României a transmis anterior că „regretă decizia nejustificată și nefundamentată, motivată pur politic, a Consiliului Municipal Chișinău în ce privește interzicerea utilizării toponimicului „Chișinău” .

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ