RAM, distrusă de proasta gestiune a administrației

0
39

30.000 de apartamente, debranșate forțat
Proasta gestiune a determinat la Buzău prăbușirea sistemului de distribuție a energiei termice, este de părere fostul viceprimar Constantin Ionescu. Dintr-un portofoliu de peste 30.000 de apartamente la nivelul municipiului, acum RAM TERMO-VERDE abia dacă mai gestionează în jur de 4000. Acest lucru în contextul în care la nivel european, sistemul centralizat este încurajat, fiind mai eficient și mai prietenos cu mediul înconjurător față de celelalte soluții de încălzire cum ar fi centralele termice de apartament către care administrația locală a îndreptat abonații, o dată cu debranșările forțate de la sistem.
Sistemul centralizat la Buzău mai este susținut de cele aproximativ 4000 de apartamente în situația în care rețelele de furnizare a energiei termice în municipiul Buzău au fost modernizat într-o proporție considerabilă. Un plan bine pus la punct ar fi condus la păstrarea unui astfel de serviciu, așa cum se întâmplă în celelalte state din Europa, a precizat Constantin Ionescu, fostul viceprimar al municipiului Buzău.
Pe de altă parte, fostul viceprimar al municipiului Buzău arată că o dată cu debranșarea forțată de la sistemul centralizat, buzoienii sunt puși în situația de a suporta facturi imense la gaze naturale. Cele 4000 de apartamente vor fi subvenționate de primăria Buzău dar nu și celelalte aproximativ 30.000 care au beneficiat în trecut de energie termică.
Prin urmare, dacă Uniunea Europeană recomandă sistemul centralizat de distribuție a energiei termice, atunci decizia de decuplare forțată a buzoienilor de la sistem se va dovedi dezastruoasă.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ