RĂMAS BUN, GHEORGHE BĂDULESCU!

0
57

CEI MAI LONGEVIV VETERAN DE RĂZBOI DIN BUZĂU A DECEDAT LA 101 ANI
Cel mai longeviv veteran de război din județul Buzău a pierdut ultima luptă, cu viața! Miercuri, Gheorghe Bădulescu și-a dat ultima suflare, înconjurat de familia care i-a ascultat de nenumărate ori poveștile adunate pe front. A cunoscut ororile celui de-al Doilea Război Mondial. Şi-a văzut camarazii răpuşi de gloanţele inamicului. A trăit apoi chinurile prizonieratului în lagărele sovietice. Nimic însă din toate aceste grozăvii nu l-au doborât pe veteranul de război din Clondiru de Sus ,satul ascuns între podgoriile de la Pietroasele până la verabila vârstă de 101. Vineri, 9 aprilie, militarii Garnizoanei Buzău îi vor acorda un ultim onor.
Locotenentul Gheorghe Bădulescu unul dintre cei mai longevivi veterani de război din județul Buzău mai avea două zile până la împlinirea venerabilei vârste de 102 ani. A vut o viață după care s-ar putea face un film. Peste un secol plin de încercări şi de greutăţi, în care a văzut şi a trăit multe. Apoape nouă ani veteranul a trăit nu doar experienţa frontului, ci şi pe cea de prizonier de război, în Uniunea Sovietică. A luptat în linia 1, în cea mai sângeroasă bătălie dusă de Armata Română, în cel de-al Doilea Război mondial, la Cotul Donului, de unde a fost luat prizonier. Nici după eliberare nu i-a fost uşor. Cei zece ani petrecuţi pe front, apoi în lagărul rusesc, l-au rupt cu totul de ai lui. Revenit în satul natal, oamenii nu l-au recunoscut. A ajuns la vârsta de o sută unu ani, după o viaţă cumpătată, fără excese de niciun fel.
În urmă cu doi ani, la împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani, Consiliul Județean Buzău i-a acordat titlul de Cetățean de Onoare al județului Buzău, în semn de recunoaștere publică a participării sale la apărarea independenței, suveranității, integrității teritoriale și pentru onorabila vârstă împlinită.Vineri, 9 aprilie, locotenentul în retragere va fi înmormântat cu onoruri. Militarii Garnizoanei Buzău, îi vor acorda un ultim onor și se vor înclinâna cu respect.

DUMNEZEU SĂ IL IERTE!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ