RÂMNICEAN, URMĂRIT INTERNAŢIONAL, EXTRĂDAT ÎN ITALIA 

0
38

Poliţiştii Compartimentului Urmăriri – Serviciul de Investigaţii Criminale Buzău au depistat şi prins un bărbat de 41 de ani, din Râmnicu Sărat, urmărit la nivel internaţional, pe numele căruia autorităţile judiciare din Italia au emis mandat european de arestare pentru comiterea unor infracţiuni de trafic de persoane şi sclavie, pe raza acestui stat. Mai exact, bărbatul de etnie rromă a fost reclamat de către o rudă de-a sa, că a dus-o în Italia și a obligat-o să cerșească. Râmniceanul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi ulterior Curţii de Apel Ploieşti, care a dispus arestarea sa preventivă pentru o perioadă de 15 zile, în vederea extrădării. Bărbatul este închis în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău. Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

ȘEDINȚĂ ORDINARĂ A CONSILIULUI LOCAL PADINA

Miercuri, 14 februarie, de la ora 09.00, aleșii locali din Padina sunt convocați în ședință ordinară, pentru a dezbate și a aproba un număr de 8 proiecte de hotărâre. Astfel, pe ordinea de zi se află proiectele privind aprobarea bugetului comunei Padina, pentru anul 2018, a planului de achiziții publice pentru acest an,  precum și lista de investiții propuse a se realiza la nivelul comunei pe anul în curs. De asemenea, consilierii locali trebuie să-și dea girul și asupra actelor normative ce vizează aprobarea, pentru anul 2018, a organigramei, a statului de funcții și a statului de personal din aparatul de specialitate al primarului comunei Padina, a numărului posturilor de asistent personal al persoanei cu handicap dar și   acordarea de burse școlare pentru elevii din unitățile de învățământ din comună. Tot în ședința ordinară de mâine vor fi dezbătute și mai apoi aprobate proiectul de hotărâre cu privire la inițierea procedurii de închiriere a suprefețelor de pajiști disponibile pentru acest an, la nivelul comunei Padina. Aleșii locali trebuie să aleagă și noul președinte de ședintă al Consiliului Local Padina pentru perioada martie  – mai 2018.

PRONUNŢARE AMÂNATA ÎN DOSARUL “ORIZONT”

Luna aceasta, magistrații Tribunalului Dâmbovița ar putea pronunţa soluţia pe fond  în dosarul în care este judecat fostul primar al Buzăului, Constantin Boșcodeală,. În dosarul “Orizont”, fostul edil-şef a fost trimis în judecată, în anul 2014, pentru abuz în serviciu în legătură cu trecerea unui teren din domeniul public al statului, în cel privat. La termenul de luni, judecătorii dâmboviţeni au amânat pronunțarea în dosar pentru data de 22 februarie. Soluţia nu va fi definitivă şi va putea fi atacată cu apel de către părţi.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ