RAPORT AL CURȚII DE CONTURI, LA PRIMĂRIE

0
338

La peste 500.000 de mii lei se ridică prejudiciul constatat de Curtea de Conturi produs în 2017, la Primăria Buzău, prin cheltuieli nejustificate. Inspectorii au consemnat abateri legate de oferirea unor salarii prea mari pentru consilierii primarului, fie legate de firme de pază angajate ilegal sau sustragerea de la plata TVA-ului. Primarul Constantin Toma a anunțat că nu va contesta concluziile inspectorilor, dar că cei au greșit trebuie să-și asume acest lucru.
Inspectorii Curții de Conturi au derulat, pe parcursul anului trecut, mai multe controale la Primăria Buzău. La finalul verificărilor, aceștia au întocmit un raport în care au centralizat toate abaterile constatate. Salarii prea mari pentru consilierii primarului, firme de pază angajate ilegal sau sustragerea de la plata TVA-ului în cazul tranzacționării unor terenuri din domeniul privat al municipiului. Sunt doar câteva dintre neregulile scoase la iveală de Curtea de Conturi în urma controlului. În documentul emis la începutul acestei luni sunt evidențiate o serie de erori. Un exemplu este observația Curții de Conturi, potrivit căreia, Primăria s-ar fi sustras de la plata TVA-ului aferent unor tranzacții imobliare. Potrivit raportului Curţii de conturi, “metoda Kaizen”, implementată în Primărie încă din toamna anului trecut, pentru îmbunătăţirea serviciilor din instituţie, ar contravine legii.
Potrivit aceluiaşi raport, Primăria Buzău s-ar face vinovată şi de acordarea nelegală de plăţi unor firme de pază, efectuate atunci când situaţia nu o impunea. Asta, mai ales că Primăria are în subordine Poliţia Locală. Nereguli au fost semnalate, în urma aceluiaşi raport al Curţii de Conturi, şi la plata nejustificată a unei case de avocatură pe care a angajat-o Primăria Buzau.
Primarul Constantin Toma spune că neregulile constatate de inspectori sunt, în mare parte corecte, motiv pentru care nu se gândeşte să conteste raportul în instanţă. Edilul a transmis că va duce la bun sfârșit termenele primite pentru remedierea neregulilor descoperite în timpul controlului. Cele mai multe au ca termene de realizare anul viitor.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ