Rătăciți de GPS

0
13

Navigația i-a dus pe doi bucureșteni în mijlocul unei păduri
GPS-ul mai poate da uneori erori. Au simțit-o pe pielea lor doi bucureșteni care au încercat să ajungă la un punct turistic din comuna Breaza dar au rămas blocați într-o pădure. Nici vremea nu le-a fost favorabilă astfel încât s-au rătăcit. Au trebuit să sune la 112 pentru a cere ajutor, în sprijin sărindu-le doi polițiști de la Secția Rurală Merei.
Când te lovește ghinionul, nici măcar GSP-ul nu te mai poate salva. Un bărbat în vârstă de 42 de ani și mama acestuia de 81 de ani s-au rătăcit cu mașina în zona împădurită a comunei Breaza. Încercau să ajungă la Chilia lui Ambrozie dar navigația le-a jucat feste direcționându-i într-o pădure. Cum nu era de ajuns, din cer a început să plouă cu găleata iar autoturismul în care se aflau s-a blocat în noroi. Au realizat că nu au altă șansă decât cea de a solicita ajutor prin 112 iar în sprijin au sosit doi polițiști din cadrul Secției Rurale Merei.
Având în vedere că odată cu venirea primăverii se redeschide și sezonul drumețiilor, polițiștii buzoieni atenționează cu privire la folosirea sistemelor de tip GPS care pot fi extreme de folositoare pentru utilizatori dar câteodată cum a fost și în acest caz, pot da erori.
Cel mai sigur, adaugă polițiștii este ca atunci când asfaltul se termină, când drumurile încep să fie din ce în ce mai puțin practicabile și duc spre zone necirculate, persoanele să se întoarcă şi în scurt timp GPS-ul va genera o alta rută, mai sigură.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ