Razie anti-alcool la volan

0
3

Șofer prins la volan cu 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat
Polițiștii buzoieni au organizat joi seară o acțiune în trafic cu scopul reducerii riscului rutier, oamenii legii punând accent deosebit pe depistarea și scoaterea din trafic a șoferilor care s-au urcat la volanul mașinilor sub influenţa băuturilor alcoolice.
Oamenii legii i-au testat pe șoferi pentru a constata dacă s-au urcat la volan după ce au consumat droguri sau alte substanțelor psihoactive.
În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 73 de amenzi pentru abateri la regimul rutier. Au fost efectuate peste 340 de testări cu aparatele etilotest şi drugtest, în cazul a 3 dintre conducătorii auto fiind reţinute permisele de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, întrucât alcooltestul a indicat în cazul lor alcoolemii sub valoarea de 0, 40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
De asemenea, un conducator auto s-a ales cu dosar penal. Acesta fost oprit pentru control pe o stradă din municipiul Râmnicu Sărat, iar în urma testării, aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ