REABILITĂRI ÎN FORȚĂ

0
123

Comuna Bisoca este situată între munții Buzăului și munții Vrancei, la limita dintre cele două județe. Bisoca poate fi considerată a fi un colț de rai din munții Buzăului, unde natura în zonă te încântă și te îmbie la plimbări printre fânețele cosite sau prin pădurile unde coniferele se îmbină în mod plăcut cu pădurea de foioase.

Comuna Bisoca numără peste 3.000 de suflete, iar administrația locală încearcă să le creeze acestora condițiile unui trai decent. În aceasta vară, Primăria Bisoca a reabilitat internatul școlar, investiție ce s-a ridicat la 1,5 miliarde de lei vechi. Reabilitarea clădirii a impus lucrări masive în ceea ce priveste refacerea instalației electrice sau a celor sanitare.

Reabilitarea internatului școlar reprezintă o investiție de care vor beneficia elevii care învață la unitatea de învățământ din comună. Asta in conditiile in care, după cum se stie, pe timpul iernii, în comuna Bisoca ninsoarea le dă serioase bătăi de cap locuitorilor și nu numai. Troienele de zăpadă fac aproape imposibilă ajungerea la scoala a copiilor care locuiesc in satele invecinate. La fel de dificilă este si perioada in care ploile se abat asupra zonei provocand, deseori, alunecari de teren, drumurile devenind impracticabile.

Inițial, clădirea, care a devenit  mai apoi internat școlar, era centru de zi. Primăria Bisoca era cea care se ocupa de plata salariilor angajaților acelui stabiliment. Acum, odată ce clădirea a fost transformată în internat scolar, instituția care se ocupa de plata salariaților este Inspectoratul Școlar Județean, administrația locală asigurând doar cele necesare copiilor, respectiv procurarea alimentelor.

Ca în orice comună, cartea de vizită o reprezintă printre altele și sediul unde funcționează primăria. Cu trecerea anilor, acoperișul clădirii s-a degradat, iar la fiecare ploaie angajații unității administrativ teritoriale se trezeau că apa se infiltra în pereții imobilului. Tocmai pentru a se rezolva această problemă, conducerea Primăriei Bisoca a investit aproximativ 600 de milioane de lei vechi în refacerea completă a acoperișului.

Primăria Bisoca a mai realizat și alte proiecte foarte importante privind infrastructura rutieră. Totodată au mai fost achizitionate câteva utilaje necesare pentru a contracara efectele ploilor si ninsorilor cu care se confrunta în permanenta comuna buzoiana.

(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ