Reciclarea, drumul către protejarea mediului și a economiei

0
14

GreenWeee Buzău și-a deschis porțile de Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice
Cu ocazia Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice, cea mai mare fabrică de reciclare din Europa de sud-est, GreenWeee Buzău și-a deschis larg porțile. Într-o perioadă în care se vorbește din ce în ce mai mult despre scăderea resurselor, ca urmare a volumului mare de produse fabricate la scară mondială, reciclarea reprezintă cea mai importantă cale prin care în continuare se pot derula activități economice cu impact scăzut asupra mediului înconjurător. Spre exemplu costurile de extracție a unor metale cum ar fi cuprul, luând în calcul și poluarea ar putea fi evitate în situația în care am recicla produsele electrice vechi, nefuncționale.
Ambianta 09.05-ce vedeti insac aici…o tona de cupru-09.09//09.56-ce vedeti in sac…6000 euro-10.03
Cu toate că deocamdată infrastructura de reciclare a deșeurilor electrice nu este una la cele mai înalte standarde, există căi prin intermediul cărora oamenii se pot debarasa de produsele ieșite din uz.
Din ce motive trebuie să reciclăm? Ei bine, atât pentru protejarea mediului cât și pentru protejarea sănătății noastre.
Reciclarea unui monitor salvează 745 de litri de apă potabilă și previne generarea unei cantități similare de apă reziduală. Mai mult decât atât, reciclarea unui singur telefon mobil ar economisi suficientă energie cât să asigure funcționarea unui laptop timp de 44 de ore.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ