RECIDIVISTULUI COSTEL GHIŢĂ, ARESTAT PENTRU 30 DE ZILE

0
261

TINERELE SANTAJATE ERAU IUBITELE UNORA DINTRE FOTBALIŞTII CARE JUCAU PE TERENURILE ADMINISTRATE DE EL
Zillele acestea, instanța a emis pe numele recidivistului buzoian Costel Ghiţă, acuzat că a abuzat sexual trei adoleșcente, mandat de arestare preventiv pentru 30 de zile. Ancheta aduce la suprafață detalii inedite despre modul în care buzoianul, în vârstă de 52 de ani, își ademenea victimele. Printr-un cont fals de Facebook acesta convingea minorele să se întâlnească cu el la biroul pe care îl avea într-un complex sportiv. Aici le obliga să întrețină relații intime, timp în care le poza, apoi le șantaja cu imagimile. Nu e pentru prima data când Costel Ghiţă încalcă legea. În trecut, acesta a fost închis 11 ani în pușcărie pentru un viol care a fost urmat de sinuciderea victimei. Se pare că pedeapsa nu a reușit să-i liniștească obsesia pentru fetițe naive.
Surse din ancheta spun că tinerele, cu vârste între 15 şi 17 ani, pe care le-a racolat, erau iubitele unor fotbaliştii care jucau pe terenurile administrate de el. În momentul în care acestea veneau să îi susțină, Costel Ghiţă le-ar fi abordat, apoi le-ar fi scris de pe un cont de Facebook fals după care s-ar fi întâlnit cu minorele. Timp de un an de zile, bărbatul le-ar fi obligat de nenumărate ori să întrețină relații sexuale cu el, apoi le-a santajat cu poze indecente. În ochii vecinilor, Costel Ghiţă este un om de treabă, care își îngrijeste mama bolnavă.
În aprilie 1997 acesta a fost acuzat că a violat o adolescentă în vârstă de 19 ani, care, s-ar fi aruncat de pe Podul Mărăcineni, în albia râului Buzău. Pe 19 martie 2008, după 11 ani de detenţie, Costel Ghiţă a fost eliberat condiţionat. Ghiţă a susţinut și atunci, după eliberare, că nu a violat-o pe adolescentă și că a fost încarcerat pe nedrept. El a dat în judecată statul român la CEDO și a avut câștig de cauză, primind ca despăgubiri o sumă importantă de bani.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ