RECLAMAŢIILE LA OPC SE MUTĂ ÎN ONLINE

1
600

Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Buzău înregistrează, lunar, aproximativ 120 de sesizări din partea cetăţenilor. 30 la sută dintre reclamaţiile împotriva unor comercianţi ajung la comisarii OPC prin metode online.

Deşi reclamanţii care recurg la sesizarea comisarilor de la Protecţia Consumatorilor prin intermediul internetului scapă de drumurile şi de timpul pierdut la sediul OPC, nu beneficiază de o procedură simplificată în ceea ce priveşte soluţionarea petiţiilor. Reclamaţiile urmeză aceeaşi cale ca şi cele depuse personal.

Reprezentanţii OPC le atrag atenţia celor care fac sesizări online că trebuie să ataşeze anumite documente care să permită identificarea comercianţilor reclamaţi. De asemenea sesizările trebuie să fie însoţite de adresa corectă a celui care o postează, pentru ca răspunsul de la Protecţia Consumatorului să ajungă acolo unde trebuie. Din cauza omisiunilor sau a adreselor greşite, multe dintre plicurile ce conţin răspunsuri la reclamaţii se întorc la OPC.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Buna dimineata.Am o problema la Asociatia de Propietari PT/40 din buzau bd 1decembrie 1918.Mama mea a decedat pe 1Aprilie iar dna de la Asociatie a trecut-o la intretinere in lunile aprilie si mai chiar daca eu am anuntat-o de deces , nu a vrut sa fac cerere pt scoaterea unei persoane de intretinere.Eu am platit intretinerea dar vreau sa imi recuperez banii.Cui trebuie sa ma adresez.

LĂSAȚI UN MESAJ