RECORD DE AMENZI

0
38

Poliţia Locală primeşte, în ultima vreme, tot mai multe sesizări din partea cetăţenilor. Aproximativ 130 de astfel de reclamaţii sunt înregistrate săptămânal la dispecerat, prin intermediul Telefonului cetăţeanului. Astfel, şi cifra acţiunilor desfăşurate în teren de agenţii de la Poliţia Locală a crescut semnificativ, la fel şi încasările din amenzi.

Faptele contravenţionale au constat în tulburarea ordinii şi liniştii publice, abandonul deseurilor menajere în alte locuri decât cele special amenajate, consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, fumatul în spaţiile publice interzise prin lege, comerţul stradal neautorizat, deţinerea de acte de identitate expirate, apelarea la mila publică şi nerespectarea disciplinei în construcţii, în cartierele Dorobanţi I si II, Broşteni, Micro 5, Micro 3, Micro 14, Poştă şi Mihai Viteazul. Poliţiştii locali cu atribuţii pe linie rutieră au acţionat pentru fluidizarea traficului rutier în intersecţiile aglomerate. Au efectuat controale pentru respectarea de către şoferi a semnificatiei indicatoarelor rutiere care reglementează oprirea, staţionarea, precum si accesul interzis. 191 de persoane au fost amendate.

De amenzi, nu au scăpat nici cei care scormonesc prin gunoaie şi adună pet-uripe care le vând apoi la centrele de colectare. În plus poliţiştii le-au confiscat şi cărucioarele.

Poliţiştii locali au ajuns şi în pieţele din oraş, scopul acţiunii fiind prevenirea şi combaterea comerţului stradal neautorizat. În urma controalelor au fost constatate şi aplicate 6 sancţiuni contravenţionale. Reprezentanţii Poliţiei Locale dau asigurări că astfel de controale vor avea loc în continuare.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ