RECORDURI ISTORICE ÎN AGRICULTURA BUZOIANĂ

0
36

Producții peste așteptări pentru reprezentanții Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Buzău. Potrivit acestora, agricultorii buzoieni au reuşit să stabilească recorduri istorice, la recoltele din cultura mare. Prin urmare, conform bilanţului pentru acest an prezentat recent de către Direcția pentru Agricultură, județul Buzău se clasează pe locuri fruntaşe în ierarhia naţională.

Producții record au fost înregistrate și la floarea soarelui. Specialiștii buzoieni din domeniul agricol spun că astfel de date nu s-au mai înregistrat până acum la nivelul județului nostru.

O explicație a producțiilor record înregistrate în 2017, la culturile de porumb, soia, grâu şi floarea soarelui ar fi aceea că în acest an, am avut parte de condiţii meteo favorabile. Totodată și agricultorii au executat lucrările la timp şi de bună calitate. De asemenea, pentru prima dată, în acest an agricultorii au primit la timp subvenţiile de la A.P.I.A. ceea ce a dus la înregistrarea unor rezultate  spectaculoase în agricultura buzoiană la acest capitol.

Județul nostru are o suprafață totală de peste 400 de mii de hectare de teren arabil, ceea ce să plaseze Buzăul printre primele județe din țară la producţiile medii.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ