Refuzul de muncă-prima opțiune

0
10

Sute de persoane au rămas fără șomaj
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău trimite zilnic către persoanele aflate în șomaj oferte bazate pe calificarea fiecăruia sau invitații de a participa la cursuri de calificare ori reconversie profesională. Locurile de muncă vacante nu sunt numeroase precum cele din orașele sau județele mari ale țării dar cu toate acestea, există posturi pe care șomerii le pot ocupa.
În ciuda demesurilor pe care Agenția le face în scopul de a reduce numărul de șomeri prin punerea în legătură a angajatorilor cu potențialii angajați, sute de persoane refuză orice loc de muncă sau posibilitatea de a învăța o meserie.
La acest moment, potrivit site-ului AJOFM Buzău sunt disponibile 160 de locuri de muncă, cele mai multe în comerț, confecții textile, servicii, pază, industrie, construcții dar sunt căutați și muncitorii necalificați. Totodată, 186 de posturi sunt disponibile în străinătate în țări precum Finlanda, Malta, Norvegia, Danemarca, Belgia și Polonia. Angajatorii străini pun la bătaie posturi de operator CNC, ingineri, sticlari sau muncitori necalificați pentru agricultură.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ