REGAL DE DANSURI FOLCLORICE

0
74

Regal de dansuri folclorice, în Buzău. Opt trupe de dans de peste hotare au venit în județul nostru pentru a participa la cea de-a cincea ediție a Festivalului Internațional de Dansuri. Startul evenimentului s-a dat joi, când dansatorii au făcut demonstrații pe scena sălii mari a Consiliului Județean.
Cea de-a cincea ediție a Festivalului Internațional de Dansuri Folclorice a debutat joi. Tineri din opt țări, gătiți în costume populare, dansează pentru buzoieni, în acest sfârșit de săptămână. După primirea festivă oferită de către autorități, oaspeții străini urmau să facă o paradă a costumațiilor pe străzile din oraș, însă vremea a anulat această etapă. Așa că dansatorii s-au adunat în sala mare a Consiliului Județean, unde au oferit momente de dans specific țării din care vin. Primii pe listă au fost cei din Bulgaria, urmați de cei din Israel.
Foarte simpatici au fost și dansatorii din Lituania și din Polonia, care, la final, au primit ropote de aplauze din partea publicului.
Festivalul Internațional de Dansuri va continua cu probele de concurs susținute atât la Buzău, cât și la Râmnicu Sărat. Câștigătorii vor fi desemnați duminică.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ