Regia Autonomă Municipală dă apă caldă vara la fel ca iarna! Ba e caldă, ba e rece

0
118

Regia Autonomă Municipală începe să se încarce pe timp de vară cu din ce în ce mai multe reclamaţii legate de apa caldă. Unii buzoieni se plîng de faptul că apa este mult prea caldă pentru anotimpul în care ne aflăm, alţii sunt de părere că RAM Buzău face economie şi furnizează apă caldă, ceva mai rece. Întrebaţi care este situaţia reală, responsabilii din companie spun că adevărul este undeva la mijloc.
Cînd este iarnă la RAM Buzău se strîng teancuri de reclamaţii legate de facturile la încălzire sau de calorifere care nu se încălzesc pe măsura aşteptărilor. Vara cînd regia intră într-o oarecare pauză de funcţionare clienţii reclamă apa caldă. Mai precis că este mult prea fierbinte pentru sezonul estival sau din contră aproape rece.
Regia Autonomă Municipală obişnuia în anii precedenţi ca pe timp de vară să furnizeze apă mai puţin încălzită astfel încît şi compania şi buzoienii să suporte ceva mai puţine costuri. În această vară însă regia le oferă buzoienilor apă caldă în parametrii celor utilizaţi pe timp de iarnă adică folosind reţeta normală.
Care ar fi motivul pentru care buzoienii reclamă la RAM că apa ar fi rece în contextul în care valorile sunt în parametri normali?
Ce ar trebui să facă clienţii RAM pentru a beneficia de apă caldă şi nu călîie? Să dea drumul la robinet mai mult pînă ce apa ajunge la temperatura normală sau locatarii blocului să consume în acelaşi timp o cantitate de apă caldă. Cît priveşte activitatea de funcţionare a regiei la iarnă, conducerea societăţii oferă garanţii că nu vor exista sincope. Ba mai mult în acest moment se fac lucrări de reparaţii la instalaţiile de furnizare a agentului termic astfel încît în plin sezon rece să nu apară disfuncţionalităţi.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ